Over mij

Toen ik in 2011 startte als ondernemer had ik mijn pijlen op 1 ding gericht: zo snel mogelijk klanten binnen halen en omzet maken! Ondernemers zijn vaak goed in wat ze doen, alleen er komt nog veel meer bij kijken om een bedrijf succesvol te runnen. Organisaties hebben personeel in dienst met ieder hun eigen takenpakket. Maar als ZZP’er komt alles op jouw bordje.

Niet zo gek dat de administratie al gauw onoverzichtelijk is, de agenda bomvol staat en de mailbox uitpuilt van alle ongelezen mailtjes.

Dit overkwam mij ook. En toen ik ook nog moeder werd en mijn sociale leven zeker niet mocht lijden onder mijn drukke bestaan, werd het steeds lastiger om alle ballen in de lucht te houden. Sterker nog; mijn hoofd zat dag in dag uit overvol en ik werd compleet geleefd.

Ik deel graag mijn (ondernemers)verhaal met je, omdat ik zoveel mogelijk mensen wil stimuleren om ook hun eigen maximale potentieel te ontdekken.

“Time is what we want most but what we use worst”

Ik heb jarenlang drukbezette ondernemers ondersteund als Support Professional. Een mooie eerste stap als ondernemer om taken uit handen te geven! Het ontzorgen past goed bij me en ik had altijd genoeg werk. De samenwerking was vaak langdurig en het gaf de ondernemer ruimte om aan de dingen te werken die ze écht leuk vinden om te doen. Of toch niet ?!

Gebrek aan focus en timemanagement blijft vaak een struikelblok. Als Support Professional kan je veel taken uit handen nemen, maar de ondernemer moet zelf ook slim kunnen werken.

Als Support Professional werd van mij verwacht dat ik voor structuur en overzicht zorgde bij de opdrachtgever. Dit ging mij goed af. Timemanagement en Planning kon je wel aan mij overlaten! Maar binnen mijn eigen bedrijf was de bedrijfsvoering chaotisch, werkte ik met lange to do lijsten en deed ik ook nog eens alles door elkaar.

Op een dag gooide ik het roer om! Ik werkte voor 5 opdrachtgevers tegelijk en ik móest wel gestructureerd gaan werken. Ik werd gillend gek en stevende af op een burn-out. Weg met de chaos. Ik heb Ik heb mezelf aangeleerd hoe je als ambitieuze moeder met 2 bedrijven gestructureerd kunt werken zonder stress en met een stuk meer werkplezier. En dat gun ik iedereen!

Vóór die tijd zag mijn (ondernemers)leven er ongeveer zo uit:

  • Regelmatig gebroken nachten.

  • Bomvolle agenda, want ik zei zowel privé als zakelijk vrijwel overal ‘ja’ op.

  • Door gebrek aan timemanagement kwam ik regelmatig in de problemen met mijn eigen partner of de kinderopvang.

  • Altijd een luisterend oor voor de problemen van een ander.

  • 24/7 bereikbaar voor opdrachtgevers. Ja, ook dus ‘s avonds en in het weekend.

  • Daardoor checkte ik 100x op een dag alle mailboxen.

  • Handelde taken niet af op basis van prioriteit, maar deed elke taak z.s.m. (groot of klein).

  • Ik had nergens 100% aandacht voor, want ik was vaak met 10 dingen tegelijk bezig.

  • (Over)Leefde in het hier en nu en was me er niet van bewust dat ik continu een opgejaagd gevoel had. Ik was dat zo gewend. Het hoorde er gewoon bij. En ik voelde me er ook altijd wel lekker bij om het altijd maar druk te hebben (dacht ik :))

  • Was in de veronderstelling dat hoe harder je werkt, hoe meer je verdient. Maarja, als ZZP’er zit je op een gegeven moment aan je plafond qua uren. Ook ik ;) Iedereen heeft tenslotte dezelfde hoeveelheid tijd.

Steeds vaker vroeg ik mezelf af ‘of dít nu mijn leven is’. Ik noemde het soms gekscherend een ‘vervroegde midlife’ en ik voelde me niet happy bij de gedachte dat ik voor altijd in een ondersteunende rol zou blijven hangen. Ik wil juist ondernemen en doorgroeien! Ik stond op het punt om m’n pad bij te stellen…

“En dát was het moment waarop ik me ging verdiepen in persoonlijke ontwikkeling”

Het was tijd voor verandering! Ik begon te investeren in mezelf, zowel zakelijk als privé. En tot nu toe is het iedere euro waard geweest. Het heeft me zoveel nieuwe inzichten gegeven, bijvoorbeeld: ik was alleen maar bezig met de verwachtingen van anderen, waardoor ik mezelf volledig had weggecijferd. Ik maakte keuzes op basis van een ander. Stelde me enorm dienstbaar en loyaal op waardoor ik op alles ‘ja’ zei. Hierdoor was mijn timemanagement een grote puinhoop en liep ik regelmatig achter de feiten aan.

Mijn chaotische manier van werken begon me flink in de weg te zitten, zeker in combinatie met een druk gezinsleven. En toen ik me dáár bewust van werd, ben ik mezelf duidelijke vragen gaan stellen; waar word ik écht blij van, wat kan ik, welke doelen wil ik behalen, wat is mijn strategie, hoe kan ik gestructureerder binnen mijn bedrijf werken, ik wil meer focus en overzicht, hoe doe ik dat. En hoe kan ik ook meer structuur en overzicht creëren in mijn privésituatie?

“Ik ontdekte voor mezelf een strategie om vrijer te ondernemen. Met focus, structuur, overzicht en begon gebruik te maken van de juiste mindset en energie”

Door de investering in persoonlijke en zakelijke groei heb ik mezelf een superfijne strategie aangeleerd die ervoor zorgt dat ik productiever werk, bewuster keuzes maak, beter mijn tijd indeel en daardoor een stuk meer rust creëer in mijn hoofd!

Ik paste mijn werkwijze aan en merkte direct verschil; door de structuur en overzicht, daalde mijn stressniveau en kwam er ruimte voor rust in mijn hoofd. Ook boekte ik vrij snel successen en was ik vastberaden om mijn doelen te halen en dromen waar te maken.

Mijn definitie van succes: “Ik leef in vrijheid & authenticiteit zodat ik dicht bij mezelf blijf en daarmee betekenis voor anderen kan zijn en impact kan maken met mijn kennis & ervaring”

“Nobody is too busy, it’s just a matter of priorities”

Ik stap uit de rol als Support Professional en stap in de online business. Ik wil heel graag ondernemers coachen om hun tijd beter in te delen, productiever te werken met focus en de juiste mindset en energie gebruiken om doelen te behalen. Ik gun iedereen om vrijer te ondernemen! En… als ík het kan, kan jíj het ook.

Na 10 jaar ondernemerschap weet ik dat ik nu pas écht op het juiste pad ben! En; ik had deze stap nooit kunnen maken zonder alle kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan. Ontzettend waardevol! En dit gebruik ik als mooie opstap naar het volgende level. Let’s go!

Je hebt van mij nu een goed beeld gekregen wie ik ben en ik ben ook heel benieuwd naar jou! Wat is jouw (ondenemers)verhaal en herken je je in mijn verhaal? Stuur me gerust een e-mail! Ik vind het altijd leuk om nieuwe ondernemers te leren kennen. Mijn e-mailadres is lisette@suppro.nl

Download mijn gratis e-book en zet de eerste stappen om meer structuur en overzicht te creëren in jouw werkwijze én in je hoofd.

Direct toepasbare tips en aandacht voor de juiste energie en mindset.

Download E-Book